27. april 2010

Akkurat nå



...så gjør jeg noe jeg ABSOLUTT IKKE får lov til av flinke-hilde. Flinke-hilde vil at jeg skal lese pensum og snart forstå fullt og helt hva i alle dager vi skal ha eksamen i på fredag. Men dessverre er prokrastineringshilde hakket mer viljesterk... Men altså, det er forferdelig kjedlig å pløye igjennom haugevis av kunsthistorikere/teoretikere/younameit som mener de rareste ting og så får du ikke et maleri/fotografi/sett inn objekt her som eksempel engang.. Kunne ikke eksamen heller være å identifisere alle kunstverk i denne videoen og deres hvem/hva/hvorfor/hvordan? Jeg kunne skrevet om marxistisk og feministisk teori i lys av semiotikk og Panofsky i massevis da, det hadde vært noe. Det beste er igrunn at prokrastineringshilde istedenfor å lese kunstteori faktisk heller vil skrive oppgaven om hysteriske menn som skal inn først i juni.. Logiske prioriteringer som alltid her i gården med andre ord.

25. april 2010

Bok 1: Utrenskning av Sofi Oksanen

Utrenskning handler om Aliide og Zara som møtes under lett dramatiske omstendigheter og vi får gjennom boka nøstet opp deres historier fra henholdvis Estland under Sovjets okkupasjon på 40/50-tallet og trafficking fra Russland på 90-tallet. Historiene er fulle av skam, svik, skyld, hemmeligheter og overlevelsesstrategier som ikke akkurat er av den selvoppofrende sorten. Det jeg liker aller best er kanskje Aliides historie, og jeg hadde igrunn aldri trodd at jeg skulle synes det var så interessant å få et slags innblikk i hvordan det var å leve i en sovjetstat. Men som i Stalins kyr så er Oksanen fantastisk flink til å skildre og beskrive helt hverdagslige ting som også er med på å fortelle en større historie, og hun gjør det ekstremt overbevisende med kombinasjonen av frykt, skuespill, manipulering og forsiktighet som måtte til for at man ikke skulle trå feil og bli uglesett, eventuelt deportert.

Utrenskning er ganske tøff lesning, men allikevel får man ikke alt fortalt eksplisitt og dette lager kanskje enda større ubehag. Hun antyder og skriver rundt ting, og når hun så senere igjen hentyder til åpenbare overgrep får man nesten direkte vondt i kroppen. Denne boka er allikevel ikke like intens som debutboka Stalins kyr men jeg vil ikke si at den er noe dårligere av den grunn.

Igrunn litt vanskelig å si noe lurt om denne boka merker jeg, den er ikke som noe annet jeg har lest i det siste og antakeligvis kommer den til å være en av de beste bøkene jeg leser i år. Grusom og fæl og fantastisk bra! Nordisk råds litteraturpris var så absolutt velfortjent og jeg krysser fingra for at Baby Jane blir oversatt til norsk snart. (Oksanen er riktignok fra Finland men siden boka har handling lagt til Estland, så teller jeg den som estisk i forhold til rundturen min. Jeppjepp)

Neste stopp: California!

22. april 2010

Kameleonhår


Håret skifter farge fra dag til dag og i dag har den gått for en slags brunrød variasjon. I går var det lilla, dagen før lillarosa og innimellom er det mer gulrødt. Hm. Spenstige kjemiske reaksjoner?


Håper du har det fint sammen med grevlingen i taket og at kongen endelig kommer ridende til hest.

19. april 2010

Notat til meg selv:

Ikke bytt hårfarge på drastisk vis! Håret mitt ble igrunn ikke mørkerødt i det hele tatt, det ble rosalillarødt og jeg skremmer vannet av meg selv alle gangene jeg plutselig får øye på det i et glimt, i et speil, i forbifarten. Aiaiai, så mye for "Jeg vil ha det litt naturlig, ikke som om noen har mista et malingsspann på meg"... FAIL.

Krysser dog fingra for at en vask og litt mindre føning kanskje vil bedre det litt, kanskje det bare blir lillarødt? Jeg og Marie feira hårkatastrofe/fornyelse med å spontangå på The Nighthawk Diner for å stalke Jan Vardøen som ikke var der. Men god kirsebærsjokomilkshake hadde de iallfall, og en Ari Behn som drakk hvitvin klokka fire på en mandag. Noe som igrunn bare gjorde situasjonen enda mer absurd. Men kanskje absurd er standarden når man får godterihår?

14. april 2010

TV-snacks for viderekommende à la Mary

Dagens meny for å titte på MasterChef:
Gulerøtter og agurk snittet på langs med en dip av tzatsiki
Champignon med bacon, grønnsaker og fetaost bakt i ovn 
med en seng av mozzarella, tomat og basilikum
Isté med fersken og hjerteformede isbiter

12. april 2010

Den første ordentlige vårdagen ble feira med en Elvis milkshake på Ryes, boklesing i parken, grillings, sjokoladekake og henging med blandt andre Bustefjes og Bassen. Knaill!

9. april 2010

Bakisfrukost

Bedriver i dag et noe dårlig forsøk på å kompensere et relativt lite fresht ansikt med fin kjole og smoothie. Jeg har blitt en sånn gæmlis som flater helt ut etter en liten tur på galleien så da må man jo lage seg en solid frokost så man kommer seg tilbake til en slags normal vatra tilstand. Problemet i dag er kanskje mest at galleien venter for tur i kveld igjen... Aiaiai. Enda godt man har dramatisk kaffekopp å støtte seg til.

2. april 2010

Påsk

Vår eneste påsketradisjon utenom kvikk lunsj og halsbrekkende skigåing er påsketreet vi lager på hytta.
Da vi fikk vår første katt Pondus så var naturlig nok han årets tema og pappa malte det infamous påskeegget med hår klipt fra den stakkars katta.


I år hadde vi et litt ymse tema og pappa endte til slutt med å male mønsteret på skitightsen sin.. Ikke flammer, men lavaflow!
Jeg malte Basse siden han tydligvis har blitt glemt som påskeegg selv om vi har hatt han i fem år..
Og brodern malte den nye valpen sin Pia som er en god blanding av Dr. Jekyll og Mr. Hyde. God påske!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...