20. mai 2009

Popsongar


Jeg E L S K E R vestlandsk humor, er jo halvt vestlending på en måte så man kan vel si jeg er miljøskada. Satser allikevel på at flere enn meg synes at et par av novellene i Popsongar av Frode Grytten er rasende festlige, om ikke bør jeg kanskje slutte med å skoggerle av de på trikken til jobb. Min favoritt så langt er novella "Drømmekraft" hvor hovedpersonen plages av erotiske mareritt med Tom Jones i hovedrollen. Utdrag:

"Mareritt igjen? spør mannen din. Litt etter litt pustar du roligare. Forsiktig legg du hovudet ditt på brystet hans. Du fortel at du drømte om Tom Jones, du hadde ein forferdeleg drøm om Tom Jones. Han venta på deg i brudesuiten på eit Vegas-hotell. Du ville bare snu og gå, men plutselig var du utan motstand. Viljelaus blei du trekt mot Tom Jones."

"Tom Jones smilte til deg og fingra med eit gullkors på det hårete brystet. Han var naken, bortsett frå ei lita tigertruse, og kroppen hans var smurt inn i olje. Han sa at ingenting hasta, du og han hadde all verdas tid, du og han hadde heile natta."

"Mannen din spør om du synest han er sexy, og du svarer ja. Han spør om du synest han er mer sexy enn Tom Jones, og du svarer ja, hundre gonger meir sexy. Og så seier mannen din at det skal vi no sjå på. Han reiser seg halvvegs opp i senga, fører hendene over ansiktet og drar i huda. Sjokkert ser du korleis mannen din flekker av seg store delar av huda, korleis han drar hud laus frå ansiktet, korleis han fjernar auge, hår og munn. Under er mannen din ein annan. Under det kjente ansiktet er han Tom Jones. Han er Tom Jones med hår på brystet og eit gullkors rundt halsen. No ser du at han er smurt inn i olje, og at han er heilt naken bortsett frå ei lita tigertruse."

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...