29. november 2010

Hildes eksamensteknikker for en mindre smertefull hjemmeeksamen

Jeg er verdens verste til å ha hjemmeeksamen, i dag forsov jeg meg tilogmed til starten. Men etter såpass mange år på Blindern har jeg endelig lært å lure meg selv til å iallfall jobbe mer med oppgavene og ikke bare sitte panisk siste natta for å hamre ut 12 000 tegn. Metodene mine er basert på en blanding av tvang, belønning, fancy duppeditter og fargekoding, og her er topp seks i tilfeldig rekkefølge:

1. Rydd rommet dagen før eksamen braker løs. Jeg er iallfall en jævel på at det er på tide å sortere sokkeskuffen så fort eksamensoppgavene er tilgjengelig.

2. Første dagen er jeg generelt ganske treig, så da prøver jeg iallfall å lage forside og starte på litteraturlista med hovedteksten, så iallfall noe har blitt gjort. Det må jo gjøres en eller annen gang uansett.

3. GinTonic eller vin, uavhengig av hvor tidlig på dagen det er. Er man ekstra flink kan man få en på kvelden for eksempel, og siste dagen har jeg igrunn ingen hemninger. Ikke meningen at man skal bli kanakkas forøvrig, det kan vel bli i overkant kreativt språk da.
node
4. Det fancy programmet MindNode som lager tankekart for meg er en hit, mye kjekkere enn å skrive notater i et worddokument. For egen del bruker jeg det mest som huskeliste, er sikkert greit å ikke bruke mer tid på det enn selve oppgaven.


5. Hør på musikk som man ikke forstår, jeg har en fransk og en russisk liste. Funker finfint som bakgrunnsmusikk og siden jeg ikke skjønner hva de synger så hører jeg ikke etter på samme måte som med engelsk/norsk/svensk/dansk/islandsk musikk.

6. Pomodorometoden, som går ut på at man jobber med en utvalgt ting i 25 minutter, så får man 5 minutter pause hvor man ikke skal gjøre noe studierelatert og så er det 25 minutter fokus igjen. Etter fire pomodoroer kan man ta seg en lengre pause. Det er meningen at man skal stoppe etter de 25 minuttene uansett hvor man kom, så om det er midt i en setning så er det der man skal stoppe. Det finnes endel fancy iphone app'er med pomodoroklokker forøvrig... Det høres døvt ut, men for min del funker det bedre enn at jeg prøver å tvinge meg selv. Min pomodoroklokke teller også hvor mange jeg får til på en dag, så det er jo kjekt.

2 kommentarer:

Smygfisken sa...

takk! jeg har sånn der i januar :(

Hildebilde sa...

Det går nok så bra så! Jeg er litt mer skeptisk til egen innsats denne gangen, men har jo til dags dato alltid fullført de eksamene jeg har begynt på så krysser fingra for at det iallfall skjer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...