3. februar 2011

Uønsket

Når man opplever ubehag etter blodtapping så liker Blodbanken at du sier ifra og pliktoppfyllende meg sendte avgårde en mail hvor jeg underdramatiserte kollapsen min en smule. Ganske mye igrunn. Resultatet ble en mail fra Blodbankens ansvarlige overlege hvor han oppfordret meg til å ringe han så fort som mulig. Helst med en gang. Jeg trodde jeg bare skulle forklare hendelsen litt mer i detalj for dem, men etter en runde med standardspørsmålene om hvorvidt jeg drakk nok, spiste nok, sov nok, veide nok...så smalt det.

Overlege: Du skjønner det, du kunne DØDD! Du kunne falt foran trikken, du kunne vært et sted hvor ingen hjalp deg!

Meg: Ja, jeg ser den. Det gikk jo heldigvis rimelig bra da.

Overlege: Ja, nei. Dette er vanskelig for meg. Men, vi kan ikke risikere at dette skjer igjen. Hadde du falt i Blodbanken hadde det vært greit, da hadde du fått en sjanse til. Men det gjorde du ikke. Så jeg tror rett og slett jeg må si at du ikke kan få lov til å gi mer blod.

Meg: Å..

Overlege: Janei, jeg vil jo ikke nekte folk å gi blod! Vi trenger mer blod! Men ikke ditt må jeg dessverre si. Så jeg må få personnummeret ditt så du kan slettes fra banken. Men, takk for forsøket! Du vil få et brev i posten hvor vi takker deg for ditt bidrag. Og takk for givende prat! Hadet!

Så det var det. Min blodgiverkarriere er over for all fremtid, jeg er svartelista i Blodbanken og trenger ikke å ta stilling til ambivalensen lenger. Ikke får jeg flere mummikopper heller, men de sanker jeg forsåvidt inn i bøtter og spann fra slekta så det er ikke det største tapet. (Hemulen kom for eksempel med mamma fra Finland i dag! (Men så bytta jeg han til Snusmumrikken istedet, siden Ida alt har den i el kollektivo.)) I tillegg slipper jeg forsåvidt dårlig samvittighet for mine hyppige reiser til malarialand og spising av ting som makroner som jeg tross alt er intolerant mot. Så egentlig er det ganske greit? Jeg prøvde og fikk det ikke til rett og slett.
Hemul
Kak

3 kommentarer:

Smygfisken sa...

jaggu. "om du hadde kollapsa hos oss kunne du fått en sjanse til.." fy søren ass.. for dårlig stil å gå ut og gjøre seg til en potensiell overskrift i VG: "Ung kvinne døde etter å ha gitt blod" Tidligere givere uttaler seg: de forsynte seg alltid litt for rikelig. Forsker underbygger sannsynligheten: dette er ikke usett. Blodbanken insisterer: vi har gode nok rutiner.

Hildebilde sa...

Janei, jeg synes det er ganske greit egentlig. Det kunne jo gått ganske ille om de folka ikke hadde heist meg ut av trikkens bane. Men jeg hadde blitt en ypperleg VG overskrift!

Smygfisken sa...

Jeg hadde aldri, frivillig, satt meg i blodgiverstolen og befridd meg selv for en halv liter rød kroppsvæske... Er sånn sett lykkelig over at jeg har vært svartelista i ti år.

Og, ja - heldig at du ikke var alene i Oslo og ble fiska opp fra trikkelinja. Den ser jeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...