Jeg får av og til litt merkelige innfall, og er i tillegg ganske lettpåvirkelig. Muligens en dårlig kombo. Da Erlend og jeg fikk tilbud fra Samlaget om å få Sylting og safting heile året av Gunda Djupvik til 100% returrett (dette er staselig i bokhandelbransjen), så heiv vi oss rundt og bestilte tjue i en fei. (Kanskje ikke det man egentlig bør gjøre som vikarierende innkjøpere, men men.) For oss var jo dette selvsagt en potensiell høstutstilling, siden vi lager 99% av alle utstillingene i butikken. Tidvis har vi en tendens til å gå litt bananas med disse utstillingene, så det ble plutselig veldig logisk for meg at jeg også burde lage noe fra boka til utstillingen. Veldig typisk meg, det der. Tilfeldighetene vil ha det til at jeg har møtt Gunda noen ganger, og da hun var innom butikken og snakka om et hylleblomsttre i nærheten, var planen klar. Jeg skulle lage min egen hylleblomstsaft og slippe skvipet fra IKEA! God plan i teorien, men da jeg først fant det forjettede hylleblomsttreet uten en eneste hylleblomst igjen, var det på tide med plan B. Rabarbra! Nå kjenner jeg ingen med rabarbra her i byen, så da ble jeg pent nødt til å kjøpe den på butikken. Ikke like sjarmerende, men det gjorde nå nytten. I tillegg til rabarbraen måtte jeg også ha sitronsyre, sukker, Atamon (denne kommer jeg tilbake til) og en dæsj sitron. Rabarbrasaft er forøvrig et dagsprosjekt, så jeg begynte å lage den i kveldinga så jeg kunne lage selve saften dagen etter. |
2 kommentarer:
Safta så skikkelig goood ut!!
Ja, den var slettes ikke verst!
Legg inn en kommentar