9. oktober 2009

Транссибирская магистраль, Транссиб

En av mine aller aller største drømmer er å sitte på tog i over en uke. Og heldigvis har jeg en pappa som har drømt om det samme i over 30 år, så han var ikke akkurat vanskelig å be når jeg ønska meg tur med den Transsibirske jernbane til 25-års dagen min. Vi snakker Beijing, Ulan Bator, Irkutsk og Olkohnøya, Moskva, muligens flere steder når jeg har fått researcha meg ferdig. Det blir.. ubeskrivelig.

9 kommentarer:

Frøydis sa...

Åh, jeg tok også den transsibirske sammen med pappa (og lillebror!) Var fantastisk. Pappa tok den en gang på 70-tallet og det har vært min store drøm å gjøre det samme helt siden jeg var liten. Vi hadde ikke tid til å stoppe i Ulan Bator, men det ble St. Petersburg, Moskva, Beijing og videre hele veien ned til Sør-Kina. :):):)

Hildefjas sa...

Så fint! Hvordan organiserte dere det? Kjøpte dere bilettene selv? Jeg er pappas reiseleder og vet ikke helt hvordan jeg skal gripe det ann..

Frøydis sa...

Siden vi skulle videre ned i Kina ordna vi alt gjennom Kinareiser, de var veldig flinke og alt gikk fint (bortsett fra at vi klarte å få oss arrestert i Moskva, men det kom vi oss jo ut av).

Hildefjas sa...

Haha, jeg ble nesten arrestert i St Petersburg i fjor. Hva for noe "gærent" gjorde dere? Jeg tok et bilde på metroen..

L sa...

jeg digger bloggen din!

Hildefjas sa...

Hurra! :)

Frøydis sa...

Å, vi hadde gjort så mye som å løpe over veien. Det er ulovlig, særlig foran kreml. Da blir man arrestert og ført over den røde plass og satt i kasjotten. Det beste med det hele er jo at vi egentlig måtte betale 3000 rubler, men pappa ba om en family discount så vi endte opp med 1500. Hva hadde du gjort i st. petersburg?

Hildefjas sa...

Jeg tok bilde av et Leninportrett på metroen og en vakt kom spurtende bort mens han ropte til meg på russisk. Ikke kunne han engelsk heller, så etter mye om og men fant han et ark i permen sin som sa at jeg bedrev med ulovligheter som kunne minne om terrorisme. Prøvde å si at jeg godt kunne slette bildet, men han var ikke særlig hypp på det.. Angrer fortsatt på at jeg ikke fikk kvittering på den astronomiske 100 rubel bota jeg fikk.

Smygfisken sa...

ojoj. så mange ulovligheter som blir beskrevet her!! Forbrytersk blogg.

Si fra hvordan dere ordna turen til sist da.. Jeg har nemlig drømt om den jerbanen siden 11årsaldern, ca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...