25. oktober 2011

Reykjavík! - del ein

Dette er strengt tatt Reykjavík dag to, siden jeg aldri har med meg kamera i veska første dagen på ferie. Vet ikke helt hvorfor, men sånn har det nå blitt. Jeg dro til Reykjavík for å gå på Iceland Airwaves, besøke Carline i utlendighet, se Björk på Harpa, bade i heitur pottir og spise skyr. Og flaks for meg så begynner man dagen nettopp med den forjettede skyr! Ikke kjip norsk skyr, men ekte islandsk, og med pærum.
Island er glad i ganske schizofrent vær om dagen, så heldigvis for meg ble jeg automatisk en gladlaks når regnet piska i ansiktet og jeg nesten blåste av veien. Aner ikke hva dette kan komme av, det er ganske lite karakteristisk for å si det sånn. Men veldig greit å bli gladlaks istedenfor surtruse da!
Dette er mitt fremtidige hus, jatakk. Kanskje litt mindre spygrønt, men komboen med to spenstige farger er jo absolutt ikke dumt.
Of Monsters and Men var Islands svar på Team Me (iallfall hypemessig), og vi oppdaga fort at de var ganske umulige å få med seg. Uansett hvor tidlig man kom så var det alltid heidundranes mye folk på plass for å se dem allikevel, selv på de mer obskure plassene hvor man egentlig regna med at det ikke skulle være noen andre festivaldeltagere. Så feil kan man ta! Vi ga de tilslutt opp og begynte å gå på litt mindre poppis, men minst like staselige konserter istedet.
På festival kan man drikke øl hele tiden, og spise nachos. Så det gjorde vi, masse. Spesielt øllen. Når man i tillegg står opp ganske seint, så er det jo ingenting i veien for en øl til frokost. En annen höjdare var også min elskede lappelek! (Den kommer nok senere, i form av resultatene.) Den var pauseaktivitet nummer ein, og funker spesielt godt når samtlige av deltakerne er sjukt kleine eller overtrøtte. Eventuelt bare litt rare i hodet..? Dette er forøvrig en ypperlig personlighetstest fra nå av, det er nesten et minimumskrav at folk man skal henge med er kompatible med lappeleken.
På Owen Pallett var det ganske stappa på Kaffibarinn, og her frykta jeg egentlig at hele Airwaves skulle bli prega av bakhoder og mye nærkontakt med andre. Det ble det heldigvis ikke, men akkurat denne konserten og generelt alt som skjedde på Nasa var en relativt svett affære.
En munnfull med galle het dette bandet (på islandsk da altså, selvsagt), og det første som skjedde når vi kom inn på denne konserten var at forsterkeren hadde tatt fyr. Ekstra hardcore!
Vi skulle egentlig gå på Beach House, men køen som snodde og buktet seg rundt hjørnet av Listasafn Reykjavíkur tok litt motet fra oss.. Så da ble det finlandske 22-Pistepirkko istedet, på den lokale kinoen, og syyyykt sterke gintonic i random glass. Ikke feil! 22-Pistepirkko fikk avslutningvis ha en litt ufrivillig tribute til Steve Jobs.
Kveldens høydepunkt: Sykt ubehøvla Fist Fokkers på Café Amsterdam! Det skulle man ikke trodd. De var fantastiske, og hadde hatt avstemming på fjøsbok om hva de skulle spille. Så vi fikk servert eksempelvis Don't speak, Nothing compares 2 U og sangen til en eller annen amerikansk idolberte Fist Fokkers style. S T A S! Deathcrush var også stas, men Fist Fokkers vant kvelden.
Random regnbåge #1
Team Me var som alltid trivelige, og er imponerende store i kjeften. I tillegg til Team Me, så vi også Jenny Hval og Ólafur Arnalds på Norræna húsið. Enda mer stas, spesielt siden det var i et ganske lite rom/bibliotek konsertene fant sted. Slettes ikke dumt med Islands svar på By:larm, altså, spesielt når islendingene er mest interessert i egne hypa band istedenfor våre, så vi faktisk fikk de med oss to ganger og. 
Jeg ble også innehaver av en gigantisk islandsk genserjakke denne dagen! Av typen man kan flytte inn og bo i, noe som igrunn er planen for vinteren. Jeg har fra nå av en avtale med meg selv om at jeg kan få en ny islandsgenser/jakke for hver tur jeg tar til Island, det kan bli fint når jeg er gammel og grå og har en massiv gensersamling. Enn så lenge har jeg bare to da..
En annen fin ting med Airwaves, er at de tar i bruk alskens steder av ymse størrelser for å ha konsertene, og her var det samtidskunstmuseet som hadde blitt annektert. Så selv om jeg ikke fikk sett noe kunst denne gangen, så har jeg vært der på konsert! Igrunn ganske så greit. Heller ikke dumt å være køspeider inne med en øl når regnet styrter ned, schizofrent er bare forbokstaven på alle værtypene man er innom på en dag i Reykjavík. 
De Staat, det hollandske alibi! De hadde fæns med medbrakt ananas.
Mugison er også alltid gøy! Han så jeg sist for mange herrens år siden på Roskilde, så det var et ganske trivelig gjensyn. I tillegg fikk vi også se han på Harpa, Reykjavíks nye konserthus, noe som var ganske stas. Nesten en slags generalprøve før vi skulle se Björk der noen dager senere.
Geir hadde også kjøpt seg genserjakke, og var generelt ganske interessert i den. Spesielt mønstermessig. Vi skal ikke se bort ifra at han sitter og koser med genseren her.
I tillegg til Airwaves er det også ekstremt mye som skjer utenom, såkalt off-venue, og vi dro til det lett suspekte men ganske hyggelige stedet Bakkus for å få med oss B Waves med Reykjavík! og Mammút (for andre gang). De hadde øl til 37 kroner, så her har jeg trukket sånn åtte øl på rad, hoppa rundt, dansa masse (tror jeg?), ramla inn på do i hytt og gevær, kjøpt en øl til, for så å ramle hjem i fem tida (kanskje?) med Geir, Carline og verdens største baguettesak med lam. Vi fikk Geir til å kjøpe alskens rask til oss på veien, og nachspielet bestod av en pose ostestjerner og melkerull. Vi var igrunn en noe merkelig, men ganske så velfungerende trio vi tre.
Noen øl for mye på fotografen? (Til mitt forsvar begynte de ikke å spille før sånn... et-to, og vi begynte festivallivet halv tre eller noe på dagen.)
Du vet forøvrig at du er full når du velger å gå ut av matkø, skru på 3G nettet (i Utlandet) for så å gå på fjøsbok bare for å fortelle hele verden at «Geor og Carline argumenterer rundt sandwicher»... Men det var en veldig god sandwichbaguettesak, da! Veldig fin å blåse bort veien med til Carlines hule. Såh, dette var del en. Del to kommer når jeg faktisk har skrevet litt mer på masteren.

2 kommentarer:

Carline sa...

åå, dette var stas! Fine bilder, liker spesielt det av Team Me med åpen munn. :) Savner festivallivet altså, men har hørt at ølfrokost og oppgaveskriving kanskje ikke er den beste kombinasjonen...

Hildebilde sa...

Jammen! Det er jo mye mer interessant enn alternativet. Master er teit uten øl!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...