17. august 2011

Høstutopi

For min del går studiestart som regel hånd i hånd med utopiske planer og regler, jeg skal alltid være flinkere, lese pensum tidligere, gå på flere utstillinger, spise mer sunt, svømme oftere ogsåvidereogsåvidereogsåvidere. Janei, det vanlige altså. Men kanskje jeg faktisk følger noen av punktene om jeg skriver de ned her? Hvem vet! Vi kan nå alltids prøve. Jeg tror forsåvidt mine utopiske høstplaner er hakket mer trivelig enn teite nyttårsforsett og strenge regler knyttet til mat og trening, så sånn sett burde det være ganske greit.

Hildes Utopiske Høstplaner
* Drikke flere fancy drinker, gjerne på søndager
* Lage mer mat fra bunnen så jeg ikke blir så hvetesjuk
* Kjøpe en fin litt dyrere ting istedenfor tusen random H&M kjoler
* Kjøpe litt mindre bøker (Okei, her kommer jeg til å feile stygt)
* Lese flere av bøkene jeg har, spesielt de til Jorda rundt turen
* Drikke masse kaffe med festetikkgjengen (restene av den)
* Besøke de jeg kjenner som er på utveksling (En i boks, to igjen!)
* Begynne treningsklubb med Erlos, for da kan vi fortsette å spise på Delicatessen en tilfeldig torsdag
* Være med på Den største spareren med el kollektivo (Forbrukskontroll på lavt nivå!)
* Levere Knut tar kaka til en ordentlig forlegger sammen med Erlos

Om ikke annet så er iallfall det meste ganske så overkommelig. Kanskje.

11 kommentarer:

Minimaud sa...

Hvordan funker den derre sparesaken? Er det bare å si "jeg skulle egentlig kjøpe middag på Bagatelle i dag, men droppa det for å spare spenn" og så smelle opp 1752 kroner på skjemaet?

Hildebilde sa...

Det er igrunn mer forbrukskontroll, at jeg VET jeg må skrive opp ting om jeg kjøper noe unødvendig. Så det vi skriver opp er altzå det vi faktisk har brukt!

Men den andre veien hadde igrunn vært kjekkere. «Kjøpte ikke leilighet i dag heller!» og så smelle opp tre mill på skjemaet.

Minimaud sa...

Da ble det straks litt mer vrient ja. Men en god del mer hensiktsmessig også..

Hva var det du kastet bort de kronene på 17. august? Og fyller dere fremdeles ut det skjemaet, eller gikk det hele i dass dagen etter?

Hildebilde sa...

Vi fyller ut enda! Dyr ølhelg for min del, så er blitt god i å invitere meg selv på middag hos folk over en lav sko..

Mistenker at de tjueseks kronene muligens var en flaske vann og en banan på Blindern. Kanskje.

Minimaud sa...

Banan kjøpt i butikk (?) teller vel ikke som sløseri? Det er jo både sunt og forholdsvis økonomisk, og mat må man jo ha.
Er det forresten gøy med det selvbetjente systemet på Bunnpris? Jeg syntes alltid hun ene som jobba der var så himmelsk attraktiv, håper ikke dette betyr at hun har slutta.

Hildebilde sa...

Den ble kjøpt på instituttkafeen, så da er den vel mer sløs? Man må føre opp alt som ikke er faste utgifter, så da må nesten maten med og. Og da må folk (meg) med dyre matvaner skjerpe seg litt så.

De har ikke sagt opp noen på Bunnpris faktisk, tror de nå regnes som konsulenter nærmest, de ansatte.

Minimaud sa...

Joja, så lenge alle fører opp alt av mat er det vel greit, men...ja, i så fall er jo ikke akkurat 26 kroner på en dag mye?? Du kommer til å sulte :-|

Mmm..må besøke Bunnpris snart, skaffe meg litt trøbbel ved kassa og satse på at det er rette "konsulenten" som popper opp. Vi fikk liksom aldri fått noen ordentlig prat, annet enn pose og nei takk og kvittering og alt det der.

Hildebilde sa...

Neida, men alt skal med. Er jo for å se hvor mye penger jeg egentlig bruker i månden, så jeg kan gremme meg. Og om jeg bare bruker 26 kroner på mat om dagen, så kan jeg jo bli ganske liten og tynn tilslutt. Win-win! Har brukt mere i dag da, har vel bikka 35 kroner nå.

Tenk så mye ekstra taletid man får med de ansatte når de ikke kan ta standardregla lenger!

Minimaud sa...

35 kroner? Jeg synes fremdeles det er lite. Jeg er jo innom butikken nesten hver dag, og da blir det alltid tresifra. Man jo ha mat og dasspapir og middag (som forsåvidt også er mat) og...ja.

Må ikke snakke mer om Bunnpris. Kjenner jeg blir ordentlig brunstig bare av tanken på en samtale blottet for standardfraser :-|
Men de kan vel umulig få like mange arbeidstimer nå, de må vel ha trengt i alle fall én person mer på jobb før enn nå? Hmm. Ikke snakke om nei.

Hildebilde sa...

Jeg bruker jo mer innimellom jeg og altså, men så har jeg et lite lager av mat jeg spiser opp om dagen. Rydda skapet og fant alskens rask baki der. Tror det var et intervju i avisa/universitas/noe hvor de sa at de ikke skulle endre bemanning selv om de er kasseløse altså.

Minimaud sa...

Neida, altså, men atte endre bemanning kan jo bare bety at alle beholder jobben, men at hver enkelt får færre timer lissåm? Ikkje veit eg.

Akk ja. Du får legge ut noen nye bilder av forbruksskjemaet snart. Er spennende dette!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...